17 oct. 2011

Selènika 2011: A LA SELÈNIKA, MENYS COMPTETICIÓ I MÉS EDUCACIÓAquest eslògan és en el que, els membres de l’organització, volem que reflexioneu, arran del creixent augment del volum dels embolcalls i dels envasos que s’han hagut de recollir de terra durant tants quilòmetres de camí que s’han desmarcat. L’adrecem a tots els selènics i selèniques que cada any ens feu confiança i participeu en aquesta marxa de resistència en BTT que, a còpia d’anys, entre tots hem anat forjant.

Cada any us preparem un itinerari que transiti per camins diferents. No ens dol buscar camins, ni arranjar senders, ni treure centenars de senyals després de la cursa, ni tampoc demanar permisos als ajuntaments... allò que més ens costa és convèncer els propietaris particulars que no es notarà que passeu. Perquè, senyors/es, estem farts de plegar la “merda” que impunement alguns llenceu pels camins. Aquestes “deixalles” desprestigien la Selènika i, per això, denunciar aquest fet no ens sap greu.

Sense voler fer pagar a justos per pecadors, hem de dir tramposos als prop de vint “ barruts” que corren sense dorsal i hem “de dir “porcs” als que no són capaços de dipositar la brossa en un control, on hi ha bosses i contenidors. Entenem que cadascú es porti allò “seu” per consumir, però que ho deixi en un control! Tant costa demostrar civisme i respecte pel medi ambient on ens movem? La continuïtat d’aquesta pedalada tal com és ara, depèn d’això. No, no és demagògia, sinó un repte que depèn de l’educació de cadascú.


De moment, el respecte per l’entorn i el civisme no estan inclosos dins del preu de la inscripció ( s’ha de pagar una ecotaxa?), ja que pensem que són valors que heu d’aportar els participants, en tant que sou usuaris habituals dels espais naturals i hauríeu de predicar amb l’exemple.
La 23a. Selènika ha passat , però la crisi ( també la de valors cívics) continua. Ens agradaria molt saber què en penseu del tema.

La Comissió organitzadora de la Penya Ciclista de Navarcles

No hay comentarios: